Krem Brüle
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile krem brüle...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kremayı vanilya ile birlikte yüksek ateşte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp, soğutun.
-
2
Bu sırada ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla toz şekeri açık renkli bir köpük elde edinceye kadar çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave edip, karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 4 adet krem brüle kabına paylaştırın. İçinde iki parmak sıcak su bulunan bir fırın tepsisine kapları yerleştirin.
-
3
180 derece fırında tatlı katılaşıncaya dek pişirin. Piştikten sonra krem brüleleri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Üzerlerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman, 4 yemek kaşığı toz şekeri krem brülelerin üzerine serpin.
-
4
Fırının ızgara bölümünü çok yüksek dereceye getirip, toz şeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar yakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL