Krem Brüle

Krem Brüle

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile krem brüle...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kremayı vanilya ile birlikte yüksek ateşte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp, soğutun.
  • 2
    Bu sırada ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla toz şekeri açık renkli bir köpük elde edinceye kadar çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave edip, karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 4 adet krem brüle kabına paylaştırın. İçinde iki parmak sıcak su bulunan bir fırın tepsisine kapları yerleştirin.
  • 3
    180 derece fırında tatlı katılaşıncaya dek pişirin. Piştikten sonra krem brüleleri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Üzerlerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman, 4 yemek kaşığı toz şekeri krem brülelerin üzerine serpin.
  • 4
    Fırının ızgara bölümünü çok yüksek dereceye getirip, toz şeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar yakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...