Muhallebili Güllaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile muhallebili güllaç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Muhallebi için 2 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 su bardağı süt, gül suyu ile vanilya koyup, karıştırın.
  • 2
    Bu şekilde muhallebi kıvamı alıp, sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının üzerine 2-3 yemek kaşığı sürün ve rulo yapın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 3
    Gül şekli verin ve servis tabağına alın. Üzerini toz antep fıstığı ve nane ile süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.