Sakızlı Muhallebi
Sakızlı muhallebi, çay saatlerinize lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye aldığınız süt, damla sakızı ve toz şekeri tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan karışıma suda açılmış nişastayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
-
2
Diğer tarafta buzlu suyun içinde 15 dakika beklettiğiniz jelatinleri silkeleyerek içine katın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dakika çırpın.
-
3
File antep fıstığını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini hafif ıslatıp muhallebiyi boşaltın. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ılınmaya bırakın.
-
4
Buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra dilimleyip ahududu marmeladı ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL