Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı muhallebi, çay saatlerinize lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye aldığınız süt, damla sakızı ve toz şekeri tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan karışıma suda açılmış nişastayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
  • 2
    Diğer tarafta buzlu suyun içinde 15 dakika beklettiğiniz jelatinleri silkeleyerek içine katın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dakika çırpın.
  • 3
    File antep fıstığını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini hafif ıslatıp muhallebiyi boşaltın. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ılınmaya bırakın.
  • 4
    Buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra dilimleyip ahududu marmeladı ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...