Patatesli Bükme Börek
Afyon yöresine ait patatesli bükme börek nasıl yapılır? Hem doyurucu hem lezzetli Patatesli Bükme Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı ayçiçek yağda soteleyip harca ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur için yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yumurta akı, süt, yoğurt, ayçiçek yağı, sirke ve tuz ekleyip yoğurun.
-
2
Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp, her birini merdaneyle ayrı ayrı pasta tabağı ebadında açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 5 adet bezeyi üst üste yerleştirip, dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Boylamasına, üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Ortalarına harcı pay edip, köşelerden karşılıklı kapatıp, hafifçe bükün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri