Zeytinli ve Soğanlı Focaccia

Zeytinli ve Soğanlı Focaccia: Dışı çıtır, içi yumuşacık! Zeytin ve soğanın enfes uyumuyla fırından çıkan eşsiz lezzet.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Küçük bir kasede ılık su ile mayayı karıştırın ve 5-10 dakika bekleterek mayanın aktifleşmesini sağlayın.
-
2
Unu büyük bir kaseye alın ve tuzu ekleyin. Ortasını açarak maya karışımını ve zeytinyağını ekleyin. Karışımı elinizle ya da bir spatula ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
-
3
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 10 dakika kadar yoğurun. Hamuru tekrar kaseye alın. Üzerini streç filmle kapatın. 1 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Bu süre içerisinde hamur hacminin iki katına çıkmalıdır.
-
4
Mayalanmış hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru tepsinin her yerine eşit şekilde yayın.
-
5
İnce dilimlenmiş soğanları ve çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. Soğanların çiğ olması, pişerken hafif bir çıtırlık sağlayacaktır.
-
6
Tepsideki hamuru 20-30 dakika daha dinlendirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Focaccia'yı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika boyunca, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
-
7
Focaccia'yı fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar