Beşamel Soslu Mantarlı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları temizleyip zeytinyağında kendi suyu ile 5 dakika kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı, küp doğramış domatesi, maydanozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birlikte soteledikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Sosu mantarlı harca ekleyip karıştırın. Yufkaları 4'e bölüp büyük üçgenler elde edin. Su ve zeytinyağını karıştırıp yufkaları ıslatın. Kalanını böreklerin üzerine sürmek üzere kenara alın. Yufkaların kalın taraflarına mantarlı beşamelli harçtan koyup rulo yapın. Daha sonra kendi etraflarına sararak gül şekline getirin. Ayırdığınız zeytinyağlı harcı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL