Kinoalı Kabak Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önceden ıslatılmış kinoaları yıkayıp kenara alın. Tencerede 1 yemek kaşığı Luna'yı eritip küp küp doğranmış soğanları içine ekleyerek kavurun. Daha sonra ince ince doğranmış kırmızıbiberleri de içine ilave ederek kavurmaya devam edin. Karışımın içine kinoa, 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve ölçülü suyu ekleyerek suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çeken kinoaların altını kapatıp 15 dakika için dinlenmeye alın. Bu arada kabakları ortadan bölerek tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Kalan 1 yemek kaşığı Luna'yı eritip içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip kabakların her tarafını bu karışımla yağlayın. Fırına dizdiğiniz kabakları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirin. Pişen kinoaların içine ince ince doğranmış fesleğeni ve rendelenmiş mozeralla peynirini ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurup üzerine parmesan peyniri serpin. Tepsiyi yeniden fırına vererek 10 dakika daha fırınlayıp daha sonra sıcak olarak servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Dolmalarımızı yaparken içine 1 çay bardağı mısır ve küp küp doğranmış salam eklerseniz kahvaltılarınıza farklı bir alternatif olacağına eminiz.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL