Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber
Balık Çorbası Yapılışı
KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Balık Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber
Balık Çorbası Yapılışı
KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Dolması
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet levrek
5 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gram kurutulmuş domates
Yeteri kadar sıcak ve soğuk su
tuz
Balık Dolması Yapılışı
AYIKLANMIŞ balığın filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı zeytinyağında kavurun ve balığı ekleyin. Kısık ateşte balık pişene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kurutulmuş domatesi sıcak suyun içinde 1 saat bekletin ve daha sonra soğuk suyun içine alın. Birkaç dakika bekletin ve sudan çıkarıp, kurulayın. 1 adet domatesin içine balık koyun ve kürdanla tutturun. Domates ve balık bitene kadar işleme devam edin. Soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYBalığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Lif
5 Kişilik
Malzemeler
1 kg kırlangıç
100 gram tereyağı
1 kg ıspanak yaprağı
2 diş sarmısak
100 gram mantar, tuz, karabiber
Domates sos için:
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Balık Lif Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış kırlangıçtan filetolar çıkarın. Hafifçe dövün ve bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin. Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprağı, kıyılmış sarmısak, zarı soyulup ince doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice kavurun ve her bir filetonun içine bu harcı paylaştırın. Daha sonra filetoları rulo yapın ve güvecin içine yerleştirin. Domates sos için, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Balığın üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBalığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Kebap
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet 500 gramlık levrek
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dal taze kıyılmış soğan
8-10 dal kıyılmış maydanoz
2 adet soğan
Tuz, kekik, kimyon
Üzerine:
2 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Balık Kebap Yapılışı
BALIĞIN filetosunu çıkarın ve çok ince kıyın. İçine kabuğu alınmış ekmek içi, kaşar peyniri, taze soğan, maydanoz, tuz, kekik ve kimyon katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Her birini elinizi suyla ıslatarak, çöp şişlere geçirin ve incelterek kebap şekli verin. Izgara yaptıktan sonra piyazlık doğranmış soğanın üzerine yerleştirin. Soya sosu ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırıp, kebabın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBalığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Yağda Balık Fondü
2 Kişilik
Malzemeler
600 gram kılçıkları ayrılmış ve irice doğranmış somon
Fondü kabının 1/3’ü kadar sıvıyağ
1 baş sarmısak
Pane için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
Birer tutam tuz ve karabiber
Yağda Balık Fondü Yapılışı
Tuz ve karabiberi una karıştırın. Yumurtaları çırpın. Kuşbaşı doğradığınız balıkları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son olarak da mısır ununa bulayıp bir tabağa alın. Sarmısağı ikiye bölün. Fondü kabını ovun. Fondüyü boşken yakıp 15 dakika ısıtın. Sıvıyağı ocakta kızdırın. Sıcakken, ısıttığınız fondü kabına boşaltın. Pane yaptığınız balık parçalarını çatalınıza takarak fondünün içine koyup pişirin. Çeşitli soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
Aşçının notu: Balık fondü için lop etli ve kılçıksız balıklar kullanılabilir
TARİF DETAY