Elbasan Tava, haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılan enfes bir geleneksel Arnavut yemeğidir. İşte sofralarınızı süsleyecek o tarif!
Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ilave edip 1-2 kez çevirin ve suyu katın. Et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra kemiklerinden ayırıp iri parçalar halinde didikleyin.
Tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kaba alıp, topak kalmayana dek birlikte iyice çırpın. Etin haşlama suyunu üzerine ekleyip yeniden karıştırın. Daha sonra fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.