Karides Şişleri
Pratik yapılışı ve lezzetli tarifiyle karides şişleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ön hazırlık olarak, doğranmış maydanoz, domates, sivri biberleri, didiklenmiş palamutu, defne yaprağını ve baharatları fırın poşetine alın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- 2
Bu arada, karidesleri bir tencereye aktarıp, üzerine 1 bardak suyu dökün ve 5 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürün. Bir tavada tereyağını eritip içine karidesleri ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi serpip, 5 dakika pişirin.- 3
Tereyağ köpük köpük olunca tavayı ocaktan alın. Karidesleri kornişon turşu ile sırayla şişlere geçirin. Servis tabağına fırında pişirdiğiniz palamut karışımını koyun. Üzerine karides şişleri yerleştirip, sıcak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL