Tahıl karışımı ve bulguru bir gece önceden 250 ml suda bekletin. Un, çavdar unu, tuz ve mayaları, tahıl karışımı ve kalan sıcak su ile yoğurun. Üzerini bir bezle örtün ve 40 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamuru, ellerinizi suyla ıslatarak kalıbın boyutlarına getirin ve tahıl karışımına bulanmış kalıba yerleştirin. Üzerini temiz bir bezle örterek 60 dakika daha mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 240 derecede fırında 5 dakika kadar pişirin ve sonra fırının ısısını 200 dereceye düşürün. 35-40 dakika daha pişirin. Fırından çıkan ekmeği iyice soğutup 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.