Ballı Kıtır
Tatlı ve çıtır bir atıştırmalığın en güzel hali! Ballı ve gevrek, her lokmada şekerli bir mutluluk yaşayın
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm uzunluğunda verev dilimler kesin.
-
2
Kızdırılmış ayçiçek yağı kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bala bulayın. Kıtırları servis tabağına aktarıp, üzerine hindistan cevizi ve dut kurusu serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL