Balık Turşusu (SARAYLI)
Balık turşusu (Saraylı), taze balıkların özel baharatlarla marine edilip, uzun süre saklanarak mükemmel bir tat kazanmasını sağlıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı temizleyin ve yıkayıp, süzün. Filetosunu çıkarın ve iri parçalar halinde kesin. Derin bir kapta köri, zencefil, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Balığı bu sosun içinde yarım saat bekletin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı çevirin.
-
2
Safran, bal ve sirkeyi bir tencerede kaynatıp, soğuması için kenara alın. Ayıklanmış sarımsak, kuş üzümü, dolmalık fıstık, defne-mersin yaprağı, karanfil, kakule ve tuzu bir kapta karıştırın.
-
3
Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kuş üzümlü karışımdan 2 yemek kaşığı koyun. Üzerine birkaç adet balık parçası en üste de ballı karışımdan 2 yemek kaşığı gezdirin.
-
4
Malzemelerin tamamı bitene kadar işleme devam edin (en üste dökeceğiniz ballı karışımdan az kalmışsa biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz). Üzerine bir tabak yerleştirin ve bu şekilde buzdolabında 4 gün bekletin. Daha sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL