Dible Tatlısı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bayram ve nişan törenlerinin geleneksel tatlısı Dibile, köylü kadınlara atalardan miras kalan "Mühr-ü Süleyman" formundaki demirle şekillendirilerek hazırlanır. Aydın'ın geleneksel tatlılarından biridir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, küllü su, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparın ve her bezeyi baklavalık yufkadan daha kalın olacak şekilde, nişasta serperek açın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi bir ucundan tutup, dört parmağınıza gevşek şekilde sararak tepsiye bırakın. Diğer hamurları da aynı şeklide hazırlayın. Gül şekli alan hamurları, kızdırılmış ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın.
-
2
Diğer taraftan şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Sıcak tatlıları soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çektikten sonra tatlıları servis tabağına alın. Üzerlerine dövülmüş badem ve tarçınla süsleyip, servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL