Enginarlı Lokma

Lokma tatlısının bi de böyle deneyin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru için un, yumurta, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırın. Azar azar ılık su ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Diğer taraftan şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
  • 2
    Enginarı limon suyu, birer tutam tuz ve toz şeker eklenmiş suda iyice yumuşayana kadar haşlayıp sudan alın. Hazırladığınız hamuru bekletme süresinin sonunda bir kez daha yoğurup, 15 dakika daha bekletin. Haşladığınız enginarları bir çatalla ezip püre haline getirin ve hamura katın. Daha sonra hamurdan bir tatlı kaşığı dolusu parça alıp, kızgın yağa atıp kızartın.
  • 3
    Yağdan aldığınız lokmaları soğuk şerbete atıp iyice çekmelerini sağlayın. Kalan enginarı küp doğrayıp toz şekerle birlikte bir tavaya alın ve kısık ateşte karamelize edin. Üzerine portakal suyu ve limon suyu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine karamelize enginarları ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...