İrmik, tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun.
Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasına Kurukahveci Mehmet Efendi kakaoyu ilave edip iyice yoğurun.
Her iki hamuru da ayrı ayrı merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın. Daha sonra çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın.
2 adet kakaolu, 2 adet sade hamuru dönüşümlü olarak ve hafif uçları birbirlerine değecek şekilde yerleştirin. Rulo şeklinde yuvarlayıp, ortadan ikiye kesin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30–35 dakika pişirin.
Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene kadar kaynatın. Ocaktan alıp limon suyu ekleyin ve karıştırın. Soğuması için kenara alın.
Tatlıyı fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında üzerine ilk sıcağı geçmiş olan şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis tabağına alıp servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.