Kestane Şekerli Çikolatalı Sütlaç

Kestane Şekerli Çikolatalı Sütlaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetiyle Kestane Şekerli Çikolatalı Sütlaç tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle kestane şekerlerini hazırlayın. Bunun için kestaneleri, ılık suda 3 saat bekletin. Daha sonra süzün ve kenarlarına bıçakla çizik atıp, tavaya alın. Kabuğu çatlayana kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve bir kenara alın. Su ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp, şerbeti hazırlayın. İçine limon suyu ve vanilyayı ilave edin, bir taşım kaynatın.

  • 2

    Pişen kestaneyi şerbetin içine atın ve kestaneler hafif parlaklık kazandığı zaman bir kevgir yardımıyla süzerek, şerbetin içinden çıkarın. Sütü bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

  • 3

    İri parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve karıştırın. Kullanacağınız kupların içine doğranmış 3-4 adet kestane şekeri, üzerine de sütlaç koyun. Ilındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin. Kestane, nane ve pudra şekeriyle süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...