Portakal Soslu Ve Kestaneli Ekmek Kadayıfı

Portakal Soslu Ve Kestaneli Ekmek Kadayıfı

Şerbetle buluşan kadayıfın üzerine dökülen narin portakal sosu ve lezzetli kestaneler, bu geleneksel tatlıyı modern bir dokunuşla buluşturuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmek kadayıfını ocağa uygun bir tepsiye koyun. Şerbet için şekerin yarısını bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak, eriyip bal rengi alana dek kısık ateşte pişirin. Üzerine kalan şeker ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp tepsideki ekmek kadayıfının üzerine dökün.
  • 2
    Tepsiyi kısık ateşte yanan ocağa oturtun. Kenarlardaki şerbeti kaşıkla kadayıfın üzerine gezdirerek kadayıf şişene dek pişirin. Arada bir tepsiyi hafifçe sallayın. Ocaktan alın ve soğuyunca arasına kestane püresini yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin.
  • 3
    Sos için portakal suyunu bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayınca soğuk suda açtığınız nişastayı ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Servis tabağının dibine portakal sos koyun. Üzerine ekmek kadayıflarını yerleştirin. Kaymak eşliğinde nane ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...