Frambuazlı Muz Kreması

Frambuazlı muz kreması, sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle muzların kabuklarını soyup, küçük doğrayın ve bir kaba alın. İçine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve pudra şekerini ilave edin. Muzlar püre haline gelene kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
-
2
Yavaş yavaş yoğurdu ekleyin. Başka bir tarafta muz jölesini sıcak suda ezerek eritin. Hafif ılınınca bunu da yoğurtlu karışıma ilave edin. Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Son olarak yoğurtlu karışıma krem şantiyi de ekleyip karıştırın.
-
3
Kuplara bu karışımı pay edin. Üzerinin sosunu hazırlayın. Bunun için frambuaz ve toz şekeri mikserle püre haline getirin. Kuplara aldığınız muz kremasının üzerine gezdirin. Badem ve muz dilimleriyle süsleyip, buzdolabına alın. İyice soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL