Misafirleriniz gelecek ve ne hazırlayacağınıza karar veremediniz mi ? O zaman lezzetli mi lezzetli ve pratik Ispanaklı Sodalı Börek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra kesme tahtasında çok ince kıyın. Peynir ve kırmızı biberi de ince kıyıp, ıspanakla karıştırın. Yufkayı dörde kesin. Üzerine fındık yağı sürün. Kestiğiniz yufka parçalarını ikiye katlayıp, ucuna iç harçtan koyun. Daha sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
50 gram margarini eritin. Kalan ayçiçek yağla karıştırın. Börekleri önce yağa, sonra maden suyuna, en son da galeta ununa bulayın. Kalan yağla fırın tepsisini yağlayın. Börekleri tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.