Keşli Gözleme
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olacak, mis gibi kokusu ile sizi mest edecek ve yemeye doyamayacağınız Keşli Gözleme tarifi Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için derin bir kaba un ve tuzu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su katıp, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
-
2
İçi için keşi tereyağında pembeleşene kadar çevirin ve ocaktan alın. Ispanak yaprağı ve maydanozu kıyıp, derin bir kaba alın. Üzerine keşli karışım, rendelenmiş patates ve toz şeker katın. Karabiber ve pul biberini ayarlayıp, tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin içine ıspanaklı karışımdan 2 yemek kaşığı koyup, yayın ve ikinci hamuru üzerine kapatıp, kenarına elinizle bastırarak kapatın.
-
3
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Gözlemeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Üzerine tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri